Ny bok: «Sosialdemokratisk utenrikspolitikk i Trumps verden» av Kim N. Gabrielli og Stina Torjesen

Ny bok fra Kim N. Gabrielli, kan nå kjøpes på www.formforlag.no og hos flere bokhandlere i Oslo.

Sammendrag

I boka «Sosialdemokratisk utenrikspolitikk i Trumps verden» gir Stina Torjesen og Kim N. Gabrielli sine svar på hvordan Norge kan møte en verden preget av økende ulikhet, populisme og proteksjonisme. De tar utgangspunkt i omveltningene som skjer rundt oss, Norges interesser og hvordan Norge kan gjøre en forskjell. Valget av en ideologisk, sosialdemokratisk tilnærming til norsk utenrikspolitikk er forfriskende: Forfatterne tar oss med på en annerledes reise i hvordan snakke om, utforme og gjennomføre utenrikspolitikken i Donald Trumps verden.

Anbefaling

«Et viktig formål med utenrikspolitikken er å gjøre innenrikspolitikken mulig. I en verden der ulikhetene øker, populismen er på fremmarsj, der den liberale orden settes under press og der den fjerde industrielle revolusjon snur opp ned på arbeids- og næringsliv, kan ikke norsk utenrikspolitikk nøye seg med å «ligge fast». Gabrielli og Torjesen argumenterer overbevisende for at utenrikspolitikken i større grad bør sees gjennom økonomiske briller, og at Norge bør fremme sterkere internasjonale rammebetingelser for vekst, fordeling og anstendig arbeid. Vår utenrikshandel, energipolitikk og Pensjonsfondets globale investeringer må også forstås i dette større bildet. Boken anbefales for alle som interesserer seg for de økonomiske og utenrikspolitiske veivalgene Norge står ovenfor i det 21 århundre.»
Tidligere utenriks- og forsvarsminister Espen Barth Eide

Kim N. Gabrielli og Stina Torjesen: «Sosialdemokratisk utenrikspolitikk i Trumps verden», ISBN: 978-82-690470-1-1 Form Forlag: www.formforlag.no

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s