UN Global Compact starter Norges-kontor

FNs initiativ for bærekraftig næringsliv, UN Global Compact, etablerer seg i Norge. – Næringslivet vil spille en nøkkelrolle i arbeidet med å nå FNs bærekraftsmål, sier jeg til Bistandsaktuelt. Gleder meg til å lede arbeidet i Norge sammen med styret og president Wenche Grønbrekk!

UN Global Compact er FNs og verdens største initiativ for et bærekraftig næringsliv. Initiativet er også den første FN-organisasjonen som etablerer seg i Norge siden 2002 og det etter påtrykk fra norsk næringsliv.

— Næringslivet spiller en absolutt nøkkelrolle skal vi nå bærekraftsmålene innen 2030. I en tid verden og Norge trenger et bærekraftig næringsliv mer enn noen gang før, er dette en av de mest spennende og framtidsrettede jobbene jeg kan tenke meg, sier Gabrielli i en pressemelding.

«UN Global Compacts nye styre og sekretariat i Norge, vil løfte engasjementet og bygge bærekraftskompetanse i norsk næringsliv», i følge meldingen som ble sendt ut fra det nyetablerte sekretariatet i dag, skriver Transit-magasinet. 

Gabrielli har over 12 års erfaring fra internasjonalt samarbeid, fra blant annet UNICEF, Norges idrettsforbund og Røde Kors. Det siste året har han jobbet som assisterende generalsekretær og ledet UNICEF Norges arbeid innen barns rettigheter og bærekraft. Gabrielli er også programleder for UNICEF Bærekraftspodden.

Han vil som direktør ha ansvar for UN Global Compact Norges daglig drift:

— Kim Gabrielli har lang fartstid med å bygge samarbeidsarenaer mellom næringsliv, myndigheter, akademia og sivilsamfunn, noe som vil være et viktig element i arbeidet til UN Global Compact Norge. Han tar med seg faglig kompetanse, ambisjon og engasjement, og vi gleder oss til hva han kan utrette som daglig leder hos oss, sier styreleder for UN Global Compact Norge, Wenche Grønbrekk.

Dette kan UN Global Compact bidra med

– Men hvorfor trenger vi egentlig et eget UN Compact- kontor i Norge?

– Det har aldri vært viktigere med et bærekraftig næringsliv enn det er nå. Det gjelder internasjonalt og det gjelder i Norge. Vi skal være en drivkraft i å få norske virksomheter i både offentlig og privat sektor til å sette bærekraft på agendaen, ta lederskap på bærekraftsmålene, og skape et fora for deling av kunnskap og erfaring. UN Global Compact Norge skal være en smidig nettverksorganisasjon for samarbeid på tvers. Vi er derfor helt avhengig av tett og godt samarbeid med bedrifter, investorer og andre aktører, sier Gabrielli

NHO-sjef Ole Erik Almlid mener det lønner seg at bedrifter tar samfunnsansvar:

— Når bedrifter tar ansvar lønner det seg, ikke bare for samfunnet, men oftest også for bedriftene selv. Det gir bedre risikokontroll, og i mange tilfeller også bedre omdømme, sier Almlid i en uttalelse på NHOs nettsider i dag.

Det nyetablerte FN-initiativet i Norge skal bidra til at norske virksomheter kan jobbe enda tettere sammen om utfordringer de står overfor, sier styreleder for UN Global Compact Norge, Wenche Grønbrekk:

— Bærekraft for virksomheter er ikke bare grønnmaling og fine formuleringer, men strategisk arbeid for å skape endring. Det skal bidra til et bedre samfunn, samtidig som det også må bidra til å bygge bunnlinje. UN Global Compact skal være en drivkraft i å få virksomheter i både offentlig og privat sektor til å sette bærekraft på agendaen, ta lederskap på bærekraftsmålene, og skape et fora for deling av kunnskap og erfaring.

FNs initiativ for bærekraftig næringsliv avholder første ordinære generalforsamling i Norge 6. juni, og virksomheten starter opp fra høsten 2019.

 

%d bloggere liker dette: