To år samarbeid med Oljefondet

UNICEF Norge har samarbeidet med Oljefondet (NBIM) siden 2017 om barns rettigheter i tekstilbransjen. På den tida har Oljefondet kommet mye lengre i sitt bærekraftsarbeid. Du kan lese om dette arbeidet i en grundig reportasje av Aftenposten om ledere for eierskap i Fondet, Carine Smith I. I høst var teamet hennes i Bangladesh for å besøke sentrale aktører i tekstilbransjen sammen med oss i UNICEF  for å påvirke industrien. Jeg sa følgende til Aftenposten:

– Vi jobber stadig tettere med eiere og investorer fordi de potensielt har stor påvirkningskraft på selskaper, sier Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge.

– Bare i løpet av de to årene vi har hatt partnerskap med Oljefondet, har vi sett en rask utvikling knyttet til arbeidende foreldre og barns rettigheter i tekstilsektoren, samt at markedsføring av morsmelkserstatning er blitt løftet opp og ut i lyset, sier han.

Les hele saken i Aftenposten her. 

%d bloggere liker dette: