Dagens «tyskerunger» opplever å bli holdt utenfor og spyttet på over hele kloden

– Når soldatene og stridsvognene drar, er vi vant til å tenke at krigen stilner. Men det gjør den ikke for alle, den fortsetter for barna. Vi kjenner det fra Norge, vi kjenner det også fra Syria, sa jeg til VG i forbindelse med filmvisningen av «De uønskete» på Stortinget. Filmen handler om de såkalte «tyskerbarna».

Filmen handler om barn som har levd et liv som i stor grad har vært definert av deres foreldres handlinger.

– Det norske samfunn har påført dem en slags arvesynd helt urettmessig. Det er en film om å bli holdt utenfor, å bli spyttet på, men det er ikke unikt for tyskerbarna i Norge. Dette skjer hver eneste dag i land etter land over hele kloden, la jeg vekt på. «Tyskerbarna» i andre land uavhengig av om de er barn av en IS-soldat eller en geriljasoldat fra samme land lever gjennom det samme eller det som verre er som skjedde i Norge etter Krigen.

Barn av okkupantens soldater og lokale kvinner opplever vanskeligheter knyttet til det å få statsborgerskap, det å få pass, at det er større sannsynlighet for dårlig helse, å leve i fattigdom, utsatt for å ikke få gå på skolen, vold, mobbing, og så videre.

Les hele saken hos VG her. 

%d bloggere liker dette: