Bærekraftspodden: Klimaendringer for dummies, FNs klimatoppmøte og Aps klimabudsjett

I denne episoden av UNICEFs Bærekraftspodden ser vi nærmere på hva de mye omtalte klimaendringene faktisk er og hva menneskene kan gjøre med dem ( klikk her for å høre). Gjester er Arbeiderpartiets talsperson for klima og energi Espen Barth Eide og Mari Thjømøe som har styreverv i Sintef, Hafslund E-CO, og Scatec Solar. Jeg er programleder i podkasten og gjør så godt jeg kan for å holde samtalen i gang – noe som skal vise seg å være svært enkelt med kunnskapsrike og taleføre gjester.

I denne episoden forklarer våre gjester hva Paris-avtalen og bærekraftsmål 13: «Stopp klimaendringene» handler om. Barth Eide reiser rett fra opptak av Bærekraftspodden til klimatoppmøtet i Katowice i Polen og gir oss dypere innsikt i hva toppmøtet handler om. Klimatoppmøtet er det viktigste siden Paris-avtalen ble inngått i 2015. Arbeiderpartiets alternative klimabudsjett og statsbudsjettet som skal vedtas i disse dager står også sentralt i denne episoden. Klimaendringene er vår tids aller største felles utfordring. Ingen land og ingen mennesker vil slippe unna de katastrofale konsekvensene hvis menneskeheten ikke gjør en innsats uten sidestykke sier FNs klimapanel.

%d bloggere liker dette: