Ny podkast: «Bærekraftspodden» lansert

3. desember ble UNICEF Norges nye podkast lansert: «Bærekraftspodden». Gjennom ukentlige episoder skal vi sette fokus på bærekraftsmålene, barns rettigheter og business. Såvidt vi vet er det Norges eneste podkast med tema bærekraft som hovedfokus. I hver episode lover vi et bærekraftsmål, to spennende gjester og tre kvarter med hyggelig samtale. Og jeg har fått æren av å være UNICEFs I den første episoden var temaet bærekraftsmål 14: Livet under vann. Gjester var utviklingsminister Nikolai Astrup og administrerende direktør i Rederiforbundet, Harald Solberg.

Litt om episoden her: Bærekraft til havs

Hav dekker store deler av den blå planeten og mesteparten av oksygenet er produsert i havene. Sunne hav er avgjørende skal stadig flere munner mettes når menneskene blir flere. Norge er en av verdens aller største shippingnasjoner og stor del av norsk eksport er direkte avhengig av havet. Endres tilstanden til verdenshavene kan det derfor få katastrofale følger for menneskene og for oss i Norge. I episoden om bærekraftsmål 14: «Livet under vann» kaster utviklingsminister Nikolai Astrup og daglig leder i Rederiforbundet Harald Solberg lys over hvilke utfordringer, men også muligheter menneskeheten står ovenfor til havs. Sammen med programleder Kim N. Gabrielli trekker de opp dilemmaer og konkrete løsninger i skjæringspunktet mellom privat og offentlig sektor knyttet til forsøpling av havene og resirkulering av skip.

Du kan høre denne og fremtidige episoder her. 

 

%d bloggere liker dette: