Mer Oljefond enn olje – hva nå?

Du lurer kanskje på hvilke utfordringer vi svarer på i boka vår. Smak på denne: 2016 var det første året de løpende inntektene i Oljefondet var høyere enn det samlede salget av olje . Likevel finnes det null fokus på finans i utenrikspolitikken i motsetning til innen energi. Kom innom på boklansering på torsdag 6. april eller kjøp boka så får du noen tips.

Hvis vi legger til at Oljefondets markedsverdi er rundt syv ganger så stor som verdens totale bistand sier det noe om hvor viktig det er at vi forvalter Fondet på en god måte og hvordan det kan bety et vel så viktig bidrag til utvikling som bistand . Så er vi klar over at det ikke går an å sammenlikne markedsverdi og årlige pengestrømmer direkte. Men kombinert med at inntektene som kom inn Oljefondet i fjor for første gang i historien altså er større en salget av olje, så sier det seg selv: Vi kan ikke putte hodet i sanden og late som det norske Oljefondet ikke eksisterer. Hva skal vi foreta oss? Hvordan forbereder vi oss på å forsvare Fondets omdømme og interesser når det blir stadig større? Og ja til og med kanskje truende stort i noen av de 75 landene det investerer i? Ja det kan du lese mer om i boka vår.

%d bloggere liker dette: