Staten fant opp Iphonen din!

I vår samtid er vi vant til å høre at staten får mindre makt, politikerne mindre makt. Vi er vant til å høre at det private er mer innovativt enn staten. Men tegner det et riktig bilde? For det første så har statens makt når det gjelder overvåkning aldri vært så immens som nå, skal vi tro den gjengse oppfatning.

Også på innovasjonsfronten må vi tenke om igjen. Det viser Mariana Mazzucato i denne TED-videoen. For hvem var det som fant opp alle de «kule dingsene» på mobiltelefonen din (avtegnet på bildet under)? Jo, det var staten: GPS og internett fra det militæret etc.

Bilde av IPhone

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: