Norsk nødhjelp til Hellas

Hvem hadde for bare noen år siden trodd at Norge skulle gi humanitær bistand til Hellas?

zevs

Utenriksdepartementet skriver i dag i en pressemelding at Norge skal bidra med over 40 millioner kroner til strakstiltak for fattige og hjemløse i Hellas. Støtten skal blant annet brukes på matutdeling og helsetjenester.

Det er altså ikke nytt at Norge gir EØS-midler til EU-land. Men det er første gang jeg har hørt dette bli omtalt som humanitær bistand til EU-land må jeg innrømme. Er nødhjelp et mer spiselig begrep for den norske allmennheten enn «EØS-midler» til et EU-land  mon tro?

– Den økonomiske krisen i Hellas har rammet mange greske familier svært hardt. Jeg er glad for at vi sammen med greske myndigheter er blitt enige om å prioritere deler av EØS-midlene til akutte tiltak for fattige og hjemløse, sier Ingvild Stub, statssekretær for EU- og EØS-saker.

Ifølge nye tall fra Eurostat er Hellas nå det landet i EU hvor risikoen for å havne i fattigdom er størst. Hver fjerde greker (23,1 prosent) hadde i 2012 en inntekt som var under landets offisielle fattigdomsgrense[1]. Det utgjør om lag 2,4 millioner mennesker, blant dem rundt 500.000 barn. Arbeidsløsheten er over 27 prosent.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: