Europarådet sier nei til propagandalover mot homofile

Russland vedtok for kort tid siden at «homofil propaganda» skulle bli forbudt. Europarådets parlamentarikersamling tok under sommersesjonen klar avstand fra loven som snarere likner på propaganda mot homofile.

homosexual propoganda

Til tross for motstand fra konservative krefter i Øst-, Sør-Europa og ikke overraskende fra Vatikanstaten ble det under sommersesjonen  fra 24.-28. juni uttrykt sterk bekymring over disse lovene gjennom et overveldende flertallsvedtak. Vedtaket pekte også på viktigheten av å styrke innsatsen generelt mot homohets og diskriminering i Europa.

Vedtaket i sin helhet: Tackling discrimination on the grounds of sexual orientation

Stortingsrepresentant Håkon Haugli (Ap) er spesialrapportør for Europarådet for LHBT og deres rettigheter. Han forberedte rapporten som ledet fram til vedtaket. I denne videoen gir Haugli et kort innblikk i viktigheten av rapporten og hvilke utfordringer som må tas tak i:

Håkon Haugli on LHBT

Mer bakgrunnsinformasjon på Europarådets sider

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: