Norge vil styrke Colombias fagbevegelse

Norge signerte fredag en avtale med ILO – FNs internasjonale arbeidsorganisasjon – for å styrke Colombias fagbevegelse. Bedring av arbeidstakers rettigheter er avgjørende for norsk-colombiansk frihandelsavtale.

Fagforeringer i Colombia

Arbeidet med å styrke de colombianske fagforeningene og arbeidernes rettigheter var mye omdiskutert da EFTA ferdigforhandlet en frihandelsavtale med Colombia i 2009. En av grunnene til at Stortinget fortsatt ikke har ratifisert avtalen er nettopp arbeidstakers rettigheter. Derfor er det bra at Norge nå følger opp dette gjennom ILO. ILO vil bistå en hardt prøvet colombiansk fagbevegelse i å rekruttere flere medlemmer, øke organisasjonsgraden og styrke deres forhandlingskapasitet. Avtalen kommer i forbindelse med statssekretær Gry Larsens besøk til Colombia.

Les mer på UDs hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: