FNs forslag til 12 nye utviklingsmål

I 2015 går tusenårsmålene ut. De har bidratt til at verden går i riktig retning. Men det er fortsatt mye å ta tak i. Akkurat nå pågår det derfor en langvarig prosess («post-2015») for å bli enige om nye utviklingsmål etter 2015.

FNs høynivåpanel for post-2015 la for noen dager fram sin rapport med forslag til 12 nye mål etter 2015. Veldig mye bra, men også noen mål som kan bli bedre: Mens nåværende tusenårsmål har som mål at alle skal få tilgang til barneskole, vil forslaget til nye mål kun sette et prosentmål for hvor mange som får gå i barneskolen. Det til tross for at 9 av 10 i dag allerede går i barneskolen.

Debatten om nye utviklingsmål fortsetter! Les hele rapporten og sammendrag her.

Illustrative goals post 2015

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: