Norske ambassader: Handel ikke menneskerettigheter

Norske utenriksstasjoner jobber primært med økonomisk samarbeid og energispørsmål. Menneskerettigheter kommer i andre rekke. Det er riktig at utestasjonene skal jobbe mest med det økonomiske samarbeidet, fordi det er det som norske firmaer og vertslandene først og fremst etterspør. Men dette står kanskje i kontrast til den utenrikspolitiske debatten her hjemme?

slips norsk

«Vektleggingen av økonomiske sider ved utenrikspolitikken står i en viss kontrast til det norske utenrikspolitiske ordskiftet. I debatten om norsk utenrikspolitikk er ofte temaet knyttet til fred og forsoning, klima og miljø, bistand, MR og godt styresett fremtredende. Alle disse interessene fremheves som viktige ved en rekke utestasjoner, men samlet sett får de mindre oppmerksomhet.» NUPI-rapporten: «Norske interesser – sett fra utestasjonene»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: