Bistand – suksessfaktor for norsk næringsliv i Afrika

Norske bistandsorganisasjoner, finans og afrikanske mellommenn er de viktigste suksessfaktorene for norsk vekst i Afrika i følge professor Torger Reve fra BI . Derfor bør næring og bistand lage felles klynger eller komme sammen på annet vis i Afrika.

Greve bistand + næring = klynge

Antall norske selskaper i Afrika sør for Sahara har økt drastisk 2001 til nå: 81 i 2001 er blitt til 437 i 2012. Norsk bistandsorganisasjoner, afrikanske mellommenn og norsk finans er de viktigste årsakene til vekst. Derfor kan det være på tide å ta til orde for næringsklynger bestående av norske bistandsorganisasjoner og selskaper i Afrika. Norsk bistand kan virke både støttende gjennom for eksempel Norfund, men de har også et unikt lokalt nettverk av afrikanske mellommenn som er så viktig.

Norske selskaper inntar posisjoner på områder, hvor det er sterke næringsklynger og bred erfaring hjemme i Norge:

greve bistan detc

Slides hentet fra Reves presentasjon på Næringslivets konferanse for internasjonalisering og utvikling.

Se også: Bistandsbransjen åpner dører

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: