Arabisk vinter kaldere for kvinnene

På kvinnedagen advarer flere kvinneaktivister mot at den «arabiske vinteren» nå blir ennå kaldere for kvinnene enn for resten av de liberale kreftene i den arabiske verden.

17712247-arabic-woman-into-smoke-clouds

«Kvinnene sviktes nå av mennene de sto sammen med på Tahrirplassen side om side», sa Marit Nybakk, visepresident på Stortinget på et seminar i dag i anledning kvinners politiske stemmer og kvinnedagen i regi av FOKUS, FN-sambandet og UNDP.

Generalsekretær i FOKUS Gro Lindstad skiver på sin blogg: «For to år siden fulgt mange av oss det som skjedde i Tunisia og så massedemonstrasjonene og protestene på Tahrir plassen i Kairo og bølgen av protester flere steder i Midtøsten og Nord-Afrika. Siden den gang har vi fått noe nyheter om valg og prosesser med utforming av nye grunnlover. Der hvor det har vært valg har vi stort sett konservative, religiøse krefter komme til makten. En av konsekvensene av dette har vært forverrede forhold for kvinner og likestilling, hvor allerede oppnådde rettigheter og lovgivning slettes eller strammes inn.»

Les resten av Gros analyse på groifokus.no

egypt-revolution-woman

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: