Fra revolusjonens vugge til grav?

Tunisia virket så lovende. Men vil revolusjonen nå spise sine barn? Den arabiske revolusjonens vugge – starten på noe nytt. Høyt utdannet befolkning, en godt planlagt prosess fram til valget og ny grunnlov. Moderate politikere.Nå skjedde det for mange utenkelige – den fungerende regjeringens mest tydelige kritiker blir drept. Opposisjonspolitikeren Shokri Belaid var en av den islamist-dominerte regjeringens hardeste og mest kompromissløse kritikere. Norge fordømmer drapet.

FILES-TUNISIA-POLITICS-UNREST-OPPOSITION

Frykt for nytt politisk kaos i Tunisia slår mot oss: Statsministeren har oppløst regjeringen, opposisjonspartier trekker seg fra nasjonalforsamlingen. Samtidig viser dette at den tunisiske befolkningen ikke vil noen komme fra det ved å igjen ta landet tilbake til en ikke-demokratisk fortid. Nå kan vi ikke gjøre mer enn å krysse fingrene og håpe at tuniserne finner tilbake til den demokratiske revolusjonen som de startet. Foreløpig er det mye som tyder på at dette heller er uttrykk for befolkningens vilje til å kjempe for et demokrati enn antydninger til at revolusjonen er på vei til graven. En ny teknokrat-regjering settes nå sammen. Eneste mål: Utlyse nyvalg. Lykkes de med det fortsetter Tunisia på den humpete veien mot et fungerende demokrati.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: