18th Party Congress – Kinas vei videre

18th Party Congress står for døren. Ingen vet akkurat når. Begrepet «18th Party Congress» er sensurert fra sosiale media i Kina.

Den 18. partikongressen vil ha 2270 delegater fra Kinas distrikter, autonome regioner og områder. I tillegg kommer det representanter fra sentrale statlige organisasjoner som Forsvaret og de statseide selskapene. Også Taiwan, Macau og Hong Kong har representanter.

DNA mener at Kongressen vil starte den 18. oktober. Men det er det ingen som vet sikkert. Partiet har imidlertid booket hoteller sentralt i Beijing fra 10-26. oktober. Det vi derimot vet er at en utskiftning av ledelsen står for døren.

Et googelsøk på «18th Party Congress» her hjemme gir ikke altfor mange gode treff, men East Asian Strategic Review 2012 peker på den nye presidenten Xi, som konservativ og venter få endringer. De trekker fram sosial ro internt i Kina og bedring av forholdet til USA som to av de viktigste problemstillingene som partiet må finne løsninger på. I tillegg understreker tidsskriftet ledelsens sterke engasjement i opinionbygging om Kina og partiet nasjonalt og internasjonalt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: