Barnedødeligheten fortsetter å falle

I 1990 døde det 35.000 barn hver dag. I 2010 var tallet 21.000 per dag. I 2011 er tallet sunket til 19.000. Den langsiktige helsedugnaden fungerer.

Men skal man nå ambisjonene om å redusere barnedødeligheten for barn under fem år med to tredjedeler  innen 2015, kreves det et internasjonalt krafttak.  Ban Ki-moons dugnadskampanje Every Woman, Every Child  har derfor en strategisk målsetning om å redde 16 millioner mødre- og barneliv innen 2015.

FN-kommisjonen for livsviktige medisiner til kvinner og barn ble opprettet for å foreslå konkrete tiltak som vil øke tilgjengeligheten, redusere prisene og bidra til riktig bruk av livsviktige medisiner. Kommisjonens arbeid er en del av  Ban Ki-moons kampanje. Kommisjonen er blitt ledet av Jens Stoltenberg og Nigerias president Goodluck Jonathan, mens FNs befolkningsfond (UNFPA) og barnefond (UNICEF) har virket som sekretariat.

Kommisjonen vil lansere sin rapport 26. september under FNs generalforsamling. Rapporten er ventet å inneholde konkrete anbefalinger på hvilke helseprodukter/medisiner det skal satses spesielt på og hvordan produksjon og distribuering av medisiner kan økes umiddelbart.

Les mer om barnedødelighet: I dag dør 21.000 barn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: