Norge bør ratifisere ILOs konvensjon om mødrevern

Den internasjonale arbeidsorganisasjonens (ILOs) konvensjon 183 om mødrevern, som gir kvinner rett til barselpermisjon og minst en betalt ammepause per dag, er så langt kun ratifisert av 25 land. Norge har noe overraskende ikke ratifisert.

Grunnen til det er at Norge i dag ikke har en lovbestemmelse som gir kvinner rett til ammepause. I Norge bestemmes hvorvidt ammepauser skal være betalt eller ikke i tariffavtaler.

På grunn av lengden på barselpermisjonen i Norge og en stort sett utbredt forståelse av hvor viktig amming er for barnet, er dette allikevel i liten grad et problem for norske mødre.

Allikevel er det prisverdig at Regjeringen nå sender spørsmålet om rettighetsfesting av ammefri med lønn ut på høring. Norge bør innføre det, ratifisere konvensjon 187 og gå foran med et godt eksempel internasjonalt. Les LOs høringsuttalelse her.

I mange land er amming ikke ansett som viktig eller det kan være knyttet skam til det å amme. Morsmelk er svært viktig for barnet og Norge bør gå foran og oppfordre andre land til å ratifisere konvensjonen.

Les mer om:

I dag dør 21.000 barn

Barna er Nord-Koreas framtid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: