Støtt aksjonen: Norge må si JA til barns klagerett!

En facebookgruppe er opprettet for å oppfordre Regjeringen til å signere barns nye klagerett. Bli med å støtte oppfordringen! www.facebook.com/barnsklagerett

20 land signert 28. februar i år en tilleggsprotokoll til FNs Barnekonvensjon. Tilleggsprotokollen oppretter en egen klagemekanisme for barnekonvensjonen. Klagemekanismen gjør det mulig for bara å klage når deres rettigheter brytes.

Regjeringen ønsker ikke å si ja til klagemekanismen nå. Norge har lenge vært ledende på barns rettigheter internasjonalt. Det er viktig at Norge nå går foran si ja til klageretten slik at andre land følger etter. Det er også viktig for at norske barnog unge skal sikres bedre rettssikkerhet og gis en mulighet til å klage når deres rettigheter ikke overholdes.

Opposisjonen på Stortinget har bedt Regjeringen om å signere klagemekanismen, slik at Stortinget kan ta standpunkt til ratifisering. Foreløpig har Regjeringen ikke gitt noe konkret svar på når dette kan skje eller hvorfor det tar tid. Se forslaget fra opposisjonen.

UNICEF, Redd Barna, Plan og Landsrådet for barne-og ungdomsorganisasjoner (LNU) og ungdomspartiene har ved flere anledninger bedt Regjeringen å signere klagemekanismen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: