FNs nye klagerett for barn styrker demokratiet

Bernt Apeland, gen.sek. i UNICEF Norge skriver i et innlegg, at barnekonvensjonens nye klagemekanisme styrker demokratiet og derfor utvider Norges nasjonale handlingsrom. 20 land har til nå signert barnekonvensjonens klagemekanisme. Norge sitter fortsatt på gjerdet.

28. februar 2012 signerte 20 land barnekonvensjonens tredje tilleggsprotokoll, som oppretter en individuell klagemekanisme for barn. Finland og Tyskland var blant dem. Utenriksminister Støre sier at den norske regjeringen ikke vil signere nå, fordi det vil føre til en «innsnevring av det nasjonale demokratiske handlingsrom [i Norge]«.

I følge UNICEF Norge på den annen side, så gir den nye klagemekanismen barn en sterkere stemme, styrker deres rettssikkerhet og korrigerer norsk praksis. Dette er en mulighet for norske politikere til å styrke barns rettigheter i Norge og utvider derfor det nasjonale demokratiske handlingsrom.

Les hele Apelands innlegg på FN-debatt

Les mer om barnekonvensjonens klagemekanisme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: