Joachim Gauck blir ny president i Tyskland

Etter at Christian Wulff gikk av som Tysklands president på fredag har det blitt arbeidet intenst for å finne nye kandidater til rollen. Tysklands president er ingen maktposisjon, som vi kjenner det fra Frankrike eller USA. Allikevel utfører presidenten mange viktige seremonielle oppgaver, som forbundsrepublikkens overhode. For to år siden var Christian Wulff og Joachim Gauck kandidatene til henholdsvis høyre- og venstresida. Etter at både Wulff og tidligere president  Horst Köhler har gått av på grunn av henholdsvis korrupsjonsanklager og politiske utspill (som en president i Tyskland bør holde seg for god for) har nå partiene klart å bli enige om Gauck som president. Angela Merkel viser seg som en statskvinne og har klart å få partiene til å enes om Gauck. Gauck  har bakgrunn fra partiet De Grønne. Det er Bundesversammlung, som velger presidenten i Tyskland. Han vil bli valgt i løpet av de neste ukene. Mens partiet De Grønne fortsetter sin «all time high» mye på grunn av tyskernes motstand mot atomkraft, så får de altså også sin første president. Dette kort tid etter at de fikk sin første ministerpresident (statsminister i forbundsstat) i Baden-Württemberg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: